Apple iPhone iPad App's

kleine applicaties

Omdat wij verwachten dat in de nabije toekomst ook behoefte bestaat aan applicaties op smartphones (iPhone) en tablet PC (iPAD) zijn we van start gegaan met wat kleine applicaties te maken.

In eerste instantie hebben we een applicatie gemaakt gebaseerd op het Android Operating Systeem. Deze worden onder meer gebruikt in de smartphones van HTC en Samsung. Ook zijn er diverse zogenaamde ‘tablets’ te koop, zeg maar de tegenhanger van de iPAD. Hiervan hebben we 3 units aangeschaft om er onderzoek mee te gaan doen.

De applicatie die wij in eerste instantie hebben bedacht is om een aantal gegevens op te halen van een server. Deze worden via een WIFI router op ons interne netwerk gezet zodat een smartphone of AndroidTablet deze kan ophalen. De gegevens zijn in dit geval het weergeven van een 8-tal sensorwaarden (CO2 concentraties) en de grootte van het debiet waarmee een ventilator wordt aangestuurd. De sensorwaarden worden voortdurend bekeken en afhankelijk van de hoogte krijgt elke sensor ook een bepaalde kleur. Door met de server via UDP de data aan te bieden kan deze data door meerdere units tegelijkertijd worden opgehaald.

Apple applicatieNadat we dit onder de knie hadden, hebben we besloten om deze applicatie ook te bouwen voor de iPhone en iPad. Nu zijn we ondertussen voor een andere klant al weer bezig een leuke demo te maken die binnen kort beurswaardig is. Meer nieuws volgt zodra deze ook het licht heeft gezien, waarschijnlijk in februari 2011.

Voor meer informatie, neem contact op per email.