Artemis

Artemis is een systeem van CHL Netherlands BV. De hoofdproducten van CHL zijn de "high performance slotted-wave guide" antennes.

Dit bedrijf is al sinds 1947 actief in het ontwerpen en produceren van apparatuur ten behoeve van microgolf technologie. 

Artemis MK5 is een positie bepalingssysteem voor op de korte afstand (tot 30 km). Het combineert bewezen microgolf positioneer technieken van eerder versies samen met de nieuwste techniek van deze tijd om zo een nauwkeurigheid te bereiken onder alle weersomstandigheden. Hierbij wordt dan steeds gebruik gemaakt van slechts 1 referentiepunt.

artemis groot2Het systeem is een ideaal dynamisch positiesysteem voor vrachtschepen en olietankers, maar ook voor andere applicaties is het een goed alternatief. Zeker voor gebieden waarin satelietsystemen als GPS en DGPS niet goed kunnen werken (shielding) door de positie op onze aarde of door de omgeving zelf (olieplatforms die bijvoorbeeld door hun grootte het satelietsysteem uitschakelen).

Het standaard Artemis systeem bestaat uit twee identiek, door de gebruiker in te stellen, stations:
Het mobiele systeem (MOB) wat vast op het schip staat en waarvan de positie moet worden bepaald. Deze FIX kan zich bevinden op een boei, een olieplatform of een vast punt aan wal. Het vaste systeem (FIX) wat zich op een vaste plek bevindt.