Groene Bus Halte Display

Voor de firma Surtronic is in 2008/2009 een haltedisplay systeem ontwikkeld. De basis van de ontwikkeling is een print met een aantal LCD-modules die zelfstandig de dienstregeling weergeeft met de meest actuele data. De unit is een zichzelf voedende en opladende unit (zonnepanelen).

Door een GPRS modem toe te passen in een speciale mode kan de unit ongeveer een jaar lang draaien. Hierna kunnen de accu’s eenvoudig worden vervangen. De statusinformatie kan op afstand worden uitgelezen zodat de beheerder de units kan monitoren op de werking en hetgeen er op de display wordt weergegeven. De unit is ook uitgerust met achtergrondverlichting die desgewenst door de gebruiker kan worden aangezet. De informatie van de displays wordt aangeleverd door de verschillende busmaatschappijen. Via een centrale server wordt de data verzameld en bewerkt door een provider die de data via een vast protocol aanbiedt aan de displays.

Via een GPRS verbinding wordt de data door de server verspreidt naar de haltedisplays. Deze displays zijn in 2009 toegepast als bushalte displays in de provincie Zuid-Holland. In 2011 worden er soortgelijke displays geplaatst in de provincie Overijssel.