Handdoekautomaat

Voor de firma Vendor Toilethygiëne heeft Muco Technologies BV de elektronica ontwikkeld voor een nieuwe lijn handoekautomaten. Het ontwerp van de kast is gedaan door MMID. Zij ontwikkelde voor Vendor een nieuwe, uiterst gebruikersvriendelijke handdoekautomaat die zich onderscheidt door de nieuwe (elektronische) functies en onderhoudsgemak.

hda open kleinHet eerste ontwerp is een handdoek automaat waarbij de electronica in 2 verschillende automaten geplaatst kan worden. Deze automaten hebben diverse instellingen die de gebruiker onder meer in staat stelt om het gebruik van het papier te begrenzen. De automaat kan werken op 1 accu en geeft zelf aan wanneer deze moet worden geladen. De accu kan 1 jaar de automaat voorzien van voldoende energie. Ook is er een speciale versie gemaakt die de papierlus pas uitgeeft nadat de handsensor wordt benaderd. Deze kan onder meer worden toegepast in de 'food' industrie.

Nadat de automaat is ontworpen is er ook een tweede ontwerp gemaakt, de semi-automaat. Hierbij is de gebruiker de motor van de automaat en wordt door de uitgifte van papier voldoende energie opgewekt om de elektronica in de unit te voorzien van de energie. Dit is een automaat die zonder spanning of accu zijn werk doet. Groene energie!