Pascalle+

Voor de firma Bergschenhoek heeft Muco Technologies BV een systeem ontwikkeld waarmee een ventilator draadloos kan worden bediend. Het vervangt de traditionele 3-standen schakelaar en biedt extra opties door de draadloze oplossing.

Zo kan er bv in de badkamer of doucheruimte ook een draadloze schakelaar worden geplaatst. Verder heeft de elektronische schakelaar het voordeel dat deze intelligent is waardoor de sturing op tijd geregeld is. Hiermee wordt voorkomen dat de ventilator te lang op een bepaalde stand staat wat weer scheelt in de energiekosten (epc verlaging).

Het systeem is volledig draadloos, waardoor het zowel in nieuwbouw als renovatie eenvoudig is toe te passen. Het Pascalle+ systeem wordt aangestuurd door middel van twee typen schakelaars, een master- en een slaveschakelaar. Beide schakelaars zijn in twee uitvoeringen leverbaar en werken op basis van RF-technologie. Zo kan er gekozen worden voor een voeding door middel van een 230 VAC aansluiting of een schakelaar gevoed door drie zogenaamde AAA 1,5V potloodbatterijen.