PowerBox

Voor Fluid Management uit Sassenheim is door Muco Technologies BVde nieuwe microprocessorgestuurde print gemaakt die wordt toegepast in de verfmengmachines van dit bedrijf.

Het bedrijf maakt naast de verfmengers ook de "verfschudders" (shakers) die we allemaal wel kennen van de bouwmarkten in Nederland. De unit hiernaast is de nieuwe haarverfdispenser genaamd Tintia
(zie ook www.fluidman.nl) waarin de powerbox het hart vormt van de machine. De controller voor de grafische LCD en het toetsenbord is ook door Muco Technologies BVontworpen en toegeleverd.

Recentelijk heeft Muco Technologies BVde opdracht gekregen voor een redesign van deze controller ten behoeve van een grotere LCD.

Het principe van de verfmengmachines berust op het juist samenstellen van de diverse kleuren verf die samen met de basisverf, de voor de klant gewenste verfkleur kan aanmaken.
De diverse kleuren zijn opgeslagen in een rond magazijn met metalen voorraad cilinders.

De verfmengers zijn van diverse groottes met ook weer een diversiteit aan verschillende motoren (2,3,4 en ook wel motoren met 5 stappen) wat het moeilijk maakte om de juiste basisprint te ontwerpen voor het brede scala aan te sturen elektronica.
Er is dan ook gekozen voor een uitgebreide PCB die zeer flexibel is op te bouwen. Ook kunnen delen software apart worden geladen zodat er voor de diverse machines via een eenvoudige interface de juiste software kan worden geladen.

Voor de powerbox heeft Muco Technologies BVtevens het operating systeem gebouwd waarmee de ontwikkelaars bij Fluid Management de uiteindelijke applicatie hebben gecodeerd.